Denarnica Toast Wallet

Denarnica Toast Wallet je namenjena shranjevanju digitalnega sredstva XRP.

KAJ JE TOAST WALLET?

Različne kriptokovance shranjujemo v različne kriptodenarnice. Novozelandsko zagonsko podjetje StarStone je leta 2017 ustvarilo denarnico, v kateri je mogoče hraniti digitalno sredstvo XRP.

Toast Wallet je brezplačna, odprtokodna denarnica, ki jo lahko uporabljamo na različnih platformah. Združljiva je z Android, iOS, Mac OSX, Windows in Linux operativnimi sistemi. Denarnica je enostavna in lahka za uporabo.

V podjetju StarStone pravijo, da je denarnica Toast Wallet “dovolj preprosta, da jo lahko uporablja babica in dovolj varna, da prepriča švicarskega bančnika.”

Toast Wallet

POVEZAN ČLANEK: Kaj je kripto denarnica?

KAKO AKTIVIRATI TOAST WALLET?

Toast Wallet je mogoče brezplačno prevzeti na spletni strani toastwallet.com. Vedno se prepričajte, da je spletno mesto pred prenosom na vašo napravo prikazano kot »Varno« in da ste na uradni spletni strani, ki je navedena zgoraj.

Po prenosu in namestitvi aplikacije na vašo napravo, boste lahko izbirali med tremi možnostmi: ustvarjanje nove denarnice, obnovitev obstoječe XRP denarnice in pošiljanje transakcije brez internetne povezave. Kliknite na zeleno tipko »Ustvari novo denarnico« in začnite postopek kreiranja lastne XRP denarnice.

Po odprtju aplikacije boste morali vnesti 6-mestno PIN številko po vaši izbiri. PIN številka služi za zaščito zasebnosti, ki bo preprečila dostop nepooblaščenim osebam do vsebine vaše denarnice.

Po vnosu PIN številke boste morali nastaviti geslo (passphrase), ki se uporablja za šifriranje (enkripcijo) vaše denarnice, za pošiljanje sredstev z denarnice in za obnovo vašega Toast Wallet računa, v primneru da izgubite dostop do njega.

POMEMBNO: Geslo mora biti dolgo in močno. Gesla ne smete deliti z nikomer. Priporočljivo je, da natisnete PIN in geslo ter ju shranite na varno mesto, saj ne boste mogli dostopati do XRP, če ju pozabite.

Denarnica bo generirala besedno zvezo s 6 besedami oziroma obnovitveno frazo, ki jo morate zapisati in shraniti na varno mesto. Obnovitveno frazo boste potrebovali v primeru izgube vašega gesla. V tem primeru boste obnovitveno frazo uporabili za dostop do vaših XRP sredstev. Tako kot geslo tudi obnovitveno frazo ne delite z nikomer, ki mu ne zaupate dostopati do vaših XRP sredstev.

OPOMBA: Obnovitvena fraza je neuporabna brez varnostne kopije denarnice. Ko končate ustvarjanje naslova denarnice, morate varnostno kopirati denarnico iz menija nastavitev. To je ključnega pomena, če izgubite napravo, na kateri uporabljate Toast Wallet (npr. če izgubite prenosni računalnik ali mobilni telefon, na katerem so shranjeni podatki o Toast denarnici).

Varnostno kopijo računa je potrebno narediti vsakič, ko dodajate nov račun v vašo denarnico, spreminjate geslo ali PIN.

Račun v Toast Walletu lahko ustvarite v vmesniku denarnice (kliknete gumb »Dodaj račun«) ali ga uvozite, če je že obstajal zunaj denarnice. Vsak račun bo imel edinstven naslov, na katerega lahko pošljete svoj XRP. Ko končate z dodajanjem računov, ustvarite varnostno kopijo in jo shranite na varno mesto.

Za aktivacijo denarnice Toast Wallet je potrebna obvezna rezerva v višini 20 XRP, ker tako zahteva protokol na XRP Ledgerju. Obvezna rezerva je namenjena preprečevanju spama na omrežju. O višini obvezne rezerve odločajo validatorji omrežja. Denarnica je aktivirana, ko vanjo pošljemo 20 XRP. Teh sredstev ne moremo dobiti nazaj, razen če validatorji v prihodnosti ne znižajo višino obvezne rezerve.

Na svoj XRP naslov pošljite zahtevani minimum XRP, da aktivirate Toast Wallet denarnico. Če pošljete manj od tega, transakcija ne bo obdelana in vaša XRP sredstva bodo vrnjena na izvorni naslov.

To vam bo pomagalo, da se naučite, kako poslati XRP na določen naslov in hkrati aktivirate denarnico za vse prihodnje transakcije. Če želite XRP poslati v svojo denarnico, lahko vnesete želeni naslov, ki ga lahko najdete v denarnici.

KAKO POSLATI XRP V TOAST WALLET?

XRP je zelo enostavno poslati v Toast Wallet. Vse kar potrebujete je vaš XRP (javni) naslov, ki ga najdete v vaši denarnici.

Če pošiljate XRP sredstva iz kriptomenjalnice, boste morali vnesti ciljno oznako (destination tag). To oznako uporabljajo menjalnice za prepoznavanje svojih strank. V primeru, da pošiljate XRP na svoj naslov lahko pustite prazno ali vnesite “0“.

KAKO POSLATI XRP IZ TOAST WALLET?

Če pošiljate XRP iz Toast denarnice v kriptomenjalnico, boste morali vnesti ciljno oznako, da vas menjalnica lahko prepozna med množico drugih strank. Če pozabite vnesti ciljno oznako, morate najprej najti transakcijo tako, da vnesete XRP naslov, s katerega ste poslali sredstva. To lahko storite tukaj: RPC Tool. Potem morate kopirati podrobnosti transakcije in jih poslati v menjalnico, da pojasnite, kaj se je zgodilo (tj. niste vnesli ciljne oznake). Menjalnica prične postopek vračanja sredstev v vašo Toast denarnico.

KAKO VARNA JE TOAST DENARNICA?

Toast Wallet je odprtokodna denarnica. Njeno celotno kodo si lahko javno ogledate na spletnem naslovu: https://github.com/ToastWallet/core.

Odprta koda omogoča ogled kode vsakomur, ki to želi. Tudi hekerjem. Odpiranje javnega dostopa se na splošno obravnava kot pozitiven korak, saj omogoča udeležencem, da preverijo kakovost kode in pomagajo pri prepoznavanju ranljivosti, ki bi jim denarnica lahko bila izpostavljena.

Toast Wallet na splošno velja za varno med njenimi uporabniki. Pomembno pa je vedeti, da gre za vročo denarnico, saj ima povezavo z internetom. V primeru denarnice Toast Wallet podatki o uporabniku niso shranjeni v podjetju, ki je denarnico razvilo, zato ni nevarnosti, da bi jih hakirali in razkrili.

Nekateri imajo pomisleke tudi glede ustvarjanja varnostne kopije, ki je shranjena na namiznem računalniku, kar lahko predstavlja potencialno nevarnost. V primeru dostopa do varnostne kopije bi napadalec še vedno potreboval geslo, obnovitveno frazo in PIN, da bi lahko obnovil vašo denarnico na drugi napravi in ​​ukradel vaša XRP sredstva.

Kot vroča denarnica je Toast Wallet bolj primerna za shranjevanje manjših vrednosti XRP. Za shranjevanje večjih vrednosti XRP sredstev je vredno razmisliti o nakupu strojne denarnice, kot so Ledger Nano S, Ledger Nano X ali CoolWallet S.

Kdor ima nadzor nad zasebnimi ključi, ima nadzor nad sredstvi v denarnici.

Toast denarnica hrani vaše podatke v napravi (računalnik, mobilni telefon) in ​​ne pošilja informacij na strežnike. To je dobro zaradi varnostnih razlogov, vendar hkrati pomeni, da v primeru izgube obnovitvene fraze ali varnostne kopije denarnice ni mogoče povrniti. Zato je VEDNO potrebno izdelati varnostno kopijo in jo shraniti na varni lokaciji, po možnosti brez internetne povezave.

Če želite obnoviti denarnico, za katero ste naredili varnostno kopijo, morate vnesti kodo varnostne kopije. To bo uničilo podatke v trenutni denarnici. Ta korak bo obnovil vaš PIN, geslo in obnovitveno frazo, ki so obstajali v času izdelave varnostne kopije.

Denarnica se lahko uporablja na različnih napravah. Vse, kar je potrebno storiti, je, da ustvarite varnostno kopijo denarnice in jo nato uporabite bodisi z vašo PIN kodo ali geslom ali obnovitveno frazo, da obnovite denarnico na drugi napravi. Vse kar morate storiti je, da na začetnem zaslonu za nastavitev denarnice izberete možnost »obstoječa denarnica«.

STROŠKI DENARNICE

Denarnica Toast Wallet je brezplačna in nima provizij. Za aktivacijo denarnice je potrebno na naslov denarnice nakazati 20 XRP, kar predstavlja obvezno rezervo, ki je ni mogoče dvigniti. O višini obvezne rezerve odločajo validatorji omrežja XRPL in se lahko v prihodnosti spremeni. Obvezna rezerva je namenjena preprečevanju spama na XRP omrežju.

HITROST TRANSAKCIJ

Transakcije na denarnici Toast Wallet so običajno hitre, vendar se lahko tako kot pri večini aplikacij pojavijo zastoji, ko mnogi uporabniki hkrati poskušajo izvesti transakcije.

PLUS

mobilna (iOS, Android), namizna (Windows, Linux, Mac) in spletna denarnica (Chrome)

brezplačna, odprtokodna aplikacija

brez provizij

hitre transakcije

enostavna za uporabo

možnost izdelave varnostne kopije

varnostni PIN, obnovitvena fraza

ključi so shranjeni pri uporabniku, ne na strežniku

MINUS

vroča denarnica (možnost hekerskega vdora)

potrebno je narediti varnostno kopijo (za primer izgube računalnika ali mobilnega telefona)

denarnice ni mogoče obnoviti brez varnostne kopije

vanjo lahko shranjujemo le eno digitalno sredstvo (XRP)

20 XRP obvezne rezerve ni mogoče dvigniti

bolj primerna za shranjevanje manjših vrednosti XRP

ni multi-signature denarnica

nima 2FA