Kaj je XRP Tip Bot?

Aplikacija XRP Tip Bot omogoča uporabnikom družbenih omrežij Twitter, Discord in Reddit pošiljati XRP napitnine drug drugemu prek tvitov in komentarjev.

XRP je eno najboljših digitalnih sredstev, kar jih je bilo kadar koli ustvarjenih. Odlikuje se po veliki hitrosti, nizkih stroških, varnosti, razširljivosti in energetski učinkovitosti.

Okrog XRP je bil v preteklih letih zgrajen pravi ekosistem institucij in posameznikov, ki uporabljajo XRP v številne različne namene – kot hranilec vrednosti, sredstvo menjave, premostitveno valuto, za čezmejna denarna nakazila, mikroplačila, B2B plačila, pametne pogodbe in druge namene.

Pa veste, da ga lahko uporabljate tudi na socialnem omrežju, kot je Twitter? V kolikor uporabljate Twitter, potem si verjetno izmenjujete misli in informacije z drugimi uporabniki omrežja. To pa še ni vse. Od nedavnega si lahko preko omrežja Twitter pošiljate tudi vrednosti.

Uporabnikom Twitterja, ki jih cenite in jih želite nagraditi, lahko s pomočjo aplikacije XRP Tip Bot (@xrptipbot) pošljete XRP napitnino. Vse, kar potrebujete za to, je vaš Twitter naslov (v našem primeru je to @eksarpi).

KAJ JE XRP TIP BOT?

XRP Tip Bot je aplikacija, ki jo je za uporabnike treh velikih družbenih omrežij (Twitter, Reddit, Discord) razvil Wietse Wind, nizozemski razvijalec programske opreme in eden najbolj dejavnih članov XRP skupnosti.

XRP Tip Bot omogoča uporabnikom omenjenih družbenih omrežij pošiljati XRP napitnine drug drugemu prek tvitov in komentarjev. Z uporabo aplikacije se lahko uporabniki zahvalijo drugim uporabnikom za pomoč, objavljeno informacijo ali lepo misel.

Twitter uporabniki, ki želijo poslati simbolično napitnino svojim prijateljem, sledilcem ali komur koli, ki ima Twitter račun, lahko zdaj to storijo z uporabo tega enostavnega, zabavnega in koristnega orodja.

Pri pošiljanju XRP napitnin je potrebno upoštevati nekatere omejitve:

 • najvišja vrednost napitnine je 5 XRP/nakazilo
 • najvišja vrednost dviga napitnine 1000 XRP/mesec
 • najvišja vrednost napitnine prek mobilne aplikacije je 20 XRP/nakazilo.

XRP Tip Bot je pravzaprav denarnica na XRP Ledgerju. Ta denarnica je javno znana, njen naslov je: rPEPPER7kfTD9w2To4CQk6UCfuHM9c6GDY.

Tu je pomembno povdariti, da je edina oseba, ki ima zasebni ključ denarnice, sam tvorec aplikacije. To morda zbuja nelagodje med uporabniki storitve XRP Tip Bot, saj v kripto svetu velja pravilo, da tisti, ki drži zasebni ključ (denarnice), drži tudi sredstva. Vendar ali je ta strah upravičen?

Wietse Wind je nizozemski podjetnik, razvijalec programske opreme in pomemben član XRP Skupnosti, ki je v preteklosti razvil nekaj izjemno koristnih spletnih orodij in mobilnih aplikacij, katerih uporaba temelji na digitalnem sredstvu XRP.

Med njegove najbolj prepoznavne rešitve spadajo že omenjeni XRP Tip Bot in XRP Tip Bot App, XRP Text, Ledger.Exposed, Fudbingo in Coil Checker. V letu 2018 je postal eden od validatorjev XRP Ledgerja, ki omogočajo potrjevanje transakcij omrežja.

Zaradi doprinosa XRP Skupnosti in transparentnosti poslovanja je dober glas o Wietse Windu (in njegovem podjetju XRPL Labs) prišel tudi do ključnih ljudi v Xrping, Ripplovi iniciativi, ki spodbuja zagonska podjetja, ki pomagajo graditi ekosistem okoli enega najboljših digitalnih sredstev – XRP.

Uporabnik aplikacije, ki želi z napitnino nagraditi svojega izbranca, mora najprej nakazati sredstva na naslov denarnice rPEPPER7kfTD9w2To4CQk6UCfuHM9c6GDY, s pripisom ciljne oznake (Destination Tag). Na ta način so sredstva uporabnika ločena od sredstev drugih uporabnikov aplikacije, na podoben način kot so sredstva uporabnika kripto menjalnice ali banke ločena od sredstev drugih uporabnikov.

KAKO POSLATI XRP NAPITNINO PREK TWITTERJA?

 • 1. Prijavite se v vaš XRP Tip Bot račun

Prvi korak, ki ga morate storiti, je prijava v vaš XRP Tip Bot račun. To lahko naredite na tej povezavi.

V XRP Tip Bot se lahko prijavite z vašim Twitter, Reddit ali Discord računom. Če želite pošiljati XRP napitnine prek omrežja Twitter, se morate v XRP Tip Bot vpisati z vašim Twitter računom.

V ponujeni polji vpišite svoje Twitter uporabniško ime in pripadajoče geslo.

Po uspešni prijavi v XRP Tip Bot s pomočjo vašega Twitter računa lahko z izbiro možnosti Deposit nakažete sredstva na svoj XRP Tip Bot račun.

 • 2. Nakažite nekaj XRP na svoj XRP Tip Bot račun

Za začetek postopka nakazovanja sredstev kliknite zavihek Deposit.

Pri nakazovanju sredstev na vaš XRP Tip Bot račun imate na izbiro več možnosti. Vaš XRP Tip Bot račun lahko napolnite na več načinov, in sicer:

 • z nakazilom XRP iz kripto menjalnice ali vaše kripto denarnice
 • z nakazilom prek ILP
 • z nakazilom EUR iz EU IBAN bančnega računa prek aplikacije XRParrot
 • z nakazilom in menjavo drugih kovancev za XRP prek menjalnice Bitrue
 • z nakazilom sredstev prek Card2XRP.com

(Nakazila prek ILP in Coil avtomatično spremenijo stanje vaših sredstev na XRP Tip Bot računu.)

Pri nakazilu XRP na vaš XRP Tip Bot račun morate pravilno navesti naslov XRP denarnice rPEPPER7kfTD9w2To4CQk6UCfuHM9c6GDY in vaš osebni Destination Tag (v primeru @eksarpi je destination tag 33864).

 • 3. Začnite pošiljati napitnine

Zdaj, ko ste aktivirali svoj XRP Tip Bot račun in uspešno nakazali XRP sredstva na svoj račun, lahko pričnete pošiljati napitnine prek omrežja Twitter.

 • Pošiljanje napitnine v odgovoru na tvit

To lahko storite tako, da na tvit uporabnika, ki ga želite nagraditi, pošljete odgovor (reply) v natančno določenem formatu.

+(znesek) @xrptipbot
PRIMER: +3.456789 @xrptipbot

Pri tem pa morate paziti, da naredite presledek med zneskom in @xrptipbot.

Najvišji znesek napitnine je 5 XRP na nakazilo (tvit).

Ko pošljete XRP napitnino Twitter uporabniku, se vaše stanje na XRP Tip Bot računu zniža, medtem ko se stanje na računu prejemnika za isti znesek zviša. Provizije se pri tem ne obračunavajo.

 • Pošiljanje napitnine v novem tvitu (ki ni odgovor na tvit)

Na Twitterju gredo napitnine tistemu uporabniku, ki mu pošljete odgovor na komentar (tvit). Če vaš tvit ni odgovor, potem gre napitnina tistemu Twitter uporabniku, ki ga prvega omenite v svojem tvitu (razen, če gre za vas in @xrptipbot).

V takšnem primeru je potrebno za tvit uporabiti drugačen format kot za odgovor na tvit:

PRIMER: Zdravo @eksarpi +1 @xrptipbot

Pred navedbo uporabniškega imena morate zapisati vsaj eno besedo. Beseda “zdravo” prekinja verigo odgovorov. Če te besede ne bi zapisali pred uporabniškim imenom osebe, ki mu želite poslati napitnino, bi napitnina končala pri osebi, ki bi ji odgovorili.

Med navedbo uporabniškega imena, zneska in @xrptipbot morate narediti presledek. Med uporabniškim imenom in zneskom ne smete vnesti drugega teksta (naprimer “zdravo”).

 • Multi-tipping

Aplikacija omogoča tudi pošiljanje napitnin večim uporabnikom hkrati. Če želite poslati napitnino več kot enemu Twitter uporabniku z enim samim sporočilom je potrebno uporabiti naslednji format:

PRIMER:
@eksarpi +1 @xrptipbot
@hodor +1 @xrptipbot
@WietseWind +1 @xrptipbot

To je enostaven način za nagrajevanje Twitter skupnosti in širjenje kroga uporabnikov XRP.

PREJEMANJE XRP NAPITNINE PREK TWITTERJA

Napitnine lahko prejemate na svoj račun tudi, če niste še nikoli izvedli nakazila XRP sredstev na svoj račun. XRP Tip Bot beleži vse napitnine, ki pridejo na vaš račun, in te lahko kasneje uporabite za nagrajevanje drugih Twitter uporabnikov.

DVIG NAPITNIN

Prejete napitnine lahko kadarkoli dvignete in pošljete v svojo XRP denarnico. Najvišji mesečni znesek dviga napitnine je 1000 XRP na mesec.

Sredstva, zbrana na vašem XRP Tip Bot računu, lahko dvignete takrat, ko imate pozitivno stanje na računu. Za začetek izplačila kliknite zavihek Withdraw.

Za dvig napitnin z računa je potrebno navesti znesek dviga, naslov denarnice in Destination Tag (če je potrebno).

OPOZORILO: Priporočljivo je, da napitnine iz vašega XRP Tip Bot računa pošiljate neposredno v vašo osebno XRP denarnico namesto na račun kripto menjalnice z uporabo vaše osebne ciljne oznake (Destination Tag). V primeru vnosa napačne ciljne oznake bo izbrani znesek napitnine nakazan v napačno denarnico in je lahko za vedno izgubljen!

STANJE SREDSTEV NA VAŠEM XRP TIP BOT RAČUNU

Na zavihku Account: Tips and Balance imate popoln pregled nad prejetimi in poslanimi napitninami in stanjem sredstev na vašem XRP Tip Bot računu.

KAKO POSTAVITI XRP TIP BOT NA SPLETNO STRAN?

XRP Tip Bot se najbolj pogosto uporablja na omrežjih Twitter, Discord in Reddit, vendar ni nujno, da je njegova uporaba omejena izključno na ta družbena omrežja. Aplikacijo lahko na zelo enostaven način postavite tudi na vaš blog ali spletno stran. To lahko storite tako, da vgradite enostavno, kratko kodo na željeno mesto na vaši spletni strani.

<a amount="0.75" size="275" to="eksarpi" network="twitter" href="https://www.xrptipbot.com" target="_blank"></a> <script async src="https://www.xrptipbot.com/static/donate/tipper.js" charset="utf-8"></script>

Znesek napitnine (amount) lahko spremenite po želji. Ne pozabite, da je največji znesek posameznega nakazila 5 XRP. Besedo eksarpi zamenjajte z vašim uporabniškim imenom.

Končni rezultat bo gumb, kot je ta:

POMEMBNO:
- XRP napitnine ne morete pošiljati prek DM
- XRP napitnine ne morete pošiljati prek RETWEET funkcije (le prek funkcije REPLY!)
- XRP napitnino brez nakazila sredstev. Dovolj je, da prej prejmete napitnino od drugega
- Mobilno XRP Tip Bot aplikacijo najdete na Apple Store in Google Play

POVEZAN ČLANEK: Kaj je XRP Tip Bot App?

POVEZAN ČLANEK: Kaj je XRP Text?